Здравейте,

 

Казвам се Мирослав Начев и съм сертифициран коуч към Международната Коуч Федерация (ICF), сертифициран треньор от Института по НЛП в България, фасилитатор и ментор.

След повече от 20 години опит в бизнеса, управлението на хора, бизнес развитие, маркетинг, продажби и управление на проекти, моето желание е да предам натрупаните знания, опит и умения, чрез техниките на коучинг и фасилитиране.

След сблъсък с лични предизвикателства, които промениха радикално живота ми в личен и професионален план, реших да разбера защо ми се случва всичко това и как мога да изляза от ситуацията. Така научих, че всичко започва от детството и начина, по който работи човешкият мозък.

Мирослав Начев

Образование и квалификация:

Машинен инженер – технология на машиностроене.

Сертифициран професионалист по управление, маркетинг и финанси от УМ-НБУ, акредитиран от The Open University (UK).

Сертифициран треньор от Института по невро-лингвистично програмиране (НЛП).

Ръководител на програми и проекти, архитект и програмист.

Сертифициран коуч, ментор и фасилитатор:

  • Training for accredited Coach by ICF, ACSTP (Accredited Coach Specific Training Program) Grade Solution Focused Coaching Diploma – Erickson College International.
  • High Performance Team Coaching (Align and Motivate Teams to Achieve Goals) Grade Erickson Team Coach Certificate – Erickson College International.

Специалист в областта на невропластиката и невронауките.

Коучът работи с клиента върху неговите предизвикателства.

 

Помагам на моите клиенти да преодоляват ограничващите вярвания, да постигат целите си, да реализират потенциала си, да откриват нови перспективи и да живеят в настоящия момент.

Коучингът е творчески процес, който мотивира и вдъхновява клиента, чрез създаване на мост между необятните възможности на подсъзнанието и съзнанието, по начин, по който клиентът се чувства позитивен, зареден с енергия и готов на действия за постигане на целите си.

ОПИТ:

Най-важният опит е житейският. Когато човек е преминал през всички етапи - дете, ученик, студент, безработен, работещ, ръководител, семеен, родител, разведен - той е наясно какви могат да бъдат предизвикателствата във всеки един от тях. Този опит е безценен за всички хора, които преминават за първи път през тези етапи.

Близо 17 години той успешно развива собствен бизнес в областта на ИКТ, където разработва софтуер, проектира системи, управлява програми и проекти с национално значение. По този начин придобива най-важните знания и умения за бизнеса, управлението на хора и проекти.

Има основни познания и опит в индустриалната автоматизация.

В областта на бизнеса той има успешен опит като мениджър по бизнес развитие, с успешни проекти и начинания в Бразилия, Турция, Арабските държави и в страната.

Пътувал в много държави и континенти, работил в чужбина, той е запознат с много култури и традиции, мислене, навици и начини на работа.

Занимава се с разработване и фасилитиране на професионални и личностни семинари, основани на методологията “Учене чрез преживяване”.

Провежда коучване и менторство на групи и индивидуални клиенти за постигането на професионални и лични цели.

Философия и ценности:

Щастието е съвкупност от финансова, професионална и лична стабилност. Когато някой от тези три компонентa липсва, това осезателно оказва негативно влияние върху щастието ни. Затова не бива да разделяме професионалното и личностното развитие. Миро вярва, че всеки човек заслужава да е щастлив. Затова разработва серия от обучения, които да помогнат на хората да открият баланса и да се наслаждават на по-щастлив живот, пълноценни взаимоотношения и повече професионални успехи!

 

Учените са намерили начини за измерване на щастието и твърдят, че колкото по-щастливи сме, толкова по-устойчиви, здрави, креативни и трудоспособни ще бъдем и ще живеем по-дълго. Царство Бутан в Хималаите е единствената държава в света, която поставя щастието в сърцето на правителството.

 

Щастието е стимулът, който ни мотивира да продължаваме нещата, които са били важни за нашите предшественици. Затова еволюцията е направила мозъците ни да имат нужда от щастие. На практика ние имаме нужда от негативните емоции много повече, отколкото от положителните. Имаме няколко хиляди негативни емоции и само една положителна емоция.

Данни от проучване за това какво е щастие според представителна извадка:

  • Стабилност – финансова, професионална, личностна.
  • Да намират смисъл в живота.
  • Семейство.
  • Приятели.
  • Удоволствие.
  • Вътрешен мир.

 

Щастието увеличава креативността, производителността и оптимизма.

 

icf

сертифициран коуч към Международната Коуч Федерация (ICF)

Developed by - DeFacto Studio